workshop

Tekenen- en Schilderen onder individuele begeleiding.

In pand 45 worden de workshops gegeven. Pand 45 is een monumentaal gebouwtje welke verbouwd is en nu in gebruik als atelier. Het is een mooie lichte ruimte met een keukenhoek en stromend water, waar je gebruik kan maken van ezels en eventeel een vlakke tafel.

In de teken- en schildercursus van de maandagmiddag, maandagavond- en woensdagavond, ben je vrij om onder individuele begeleiding je eigen favoriete onderwerp en materiaal te gebruiken. Als docent zal ik ieders eigen stijl en voorkeur leren kennen en helpen bij de verdere ontwikkeling hiervan.

Een tekening/schilderij is in de eerste plaats, los van wat het voorstelt, materiaal op een plat vlak. Dat wil niet zeggen, dat een tekening/schilderij abstract moet zijn, of dat de voorstelling er niet toe doet. Want de voorstelling, het onderwerp is evenzeer onderdeel van een tekening/schilderij. Maar om het te waarderen, te bekijken of te beschrijven, is de voorstelling maar één aspect. Dan gaat het ook om de manier hoe kleur, lijn, vlak, licht/donker, compositie, textuur, beelduitsnede zijn gebruikt. Versterken ze de voorstelling? Hoe geef je vorm aan het beeld wat je in je hoofd hebt? Hoe leidt je de toeschouwer door het beeld? Kan je het ene veranderen, om het andere te versterken? Elke cursist heeft een eigen voorkeur; de één wil graag losser worden en verschillende stijlen uitproberen. Een ander wil juist zo precies mogelijk tekenen/schilderen met veel detail in een verfijndere stijl. Ontdekken op welke manieren je met kleur kunt omgaan, of juist zoeken naar een balans tussen abstractie en figuratie. Het accent zal vooral liggen op de persoonlijke ontwikkeling en het proces. Iedere cursist wordt hierin zowel in technisch als in creatief opzicht begeleid.

 

Een les kan beginnen met het kijken naar een kunstenaar. Daarnaast bespreken we algemene, objectieve beeldelementen, zoals verschillende compositievormen, kleurgebruik, licht en donker en lijnvoering. Ook het werk van de cursisten komt aan bod en wordt op geregelde momenten gezamenlijk besproken en becommentarieerd. De technische kanten van het schilderen zoals het gebruik van olie- of acrylverf, aquarel of tekentechnieken, worden besproken. Kwastgebruik, materiaalgebruik en afwerking komen aan de orde.

Kosten: 10 lessen - € 195.-, incl. koffie/thee, excl. materiaal.

 

maandagmiddag

start 1 oktober 2018

Tijd: 13.30 – 16 uur

maandagavond

start 1 oktober 2018

Tijd: 19.30 – 22 uur

woensdagavond

start 3 oktober 2018

Tijd: 19.30 – 22 uur

Materiaal:

Materiaalkeuze is vrij, mocht u materiaal willen leren kennen dan is dit tijdens de lessen te gebruiken. Gedurende de lessen kunt u uw favoriete materiaalkeuze maken  waarna u het zelf kan aanschaffen. De papierladekast bevat verschillende soorten teken- aquarel- en pastelpapier welke u eventueel tijdens de lessen kan aanschaffen.

 Meer info: www.pand45.nl of opgave via contact.